Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Over Sandra

Hi, ik ben Sandra!

Ik kan mijn leven achteraf gezien in 2 delen onderverdelen; mijn leven vóór en ná mijn spirituele ontwaken. Vóór mijn spirituele ontwaken was ik vooral ziek. Ik ben geboren met een ernstige vorm van eczeem, astma en allergieën en daar zijn door het gebruik van medicatie een bijnieraandoening en fibromyalgie achtige klachten bijgekomen. Een groot deel van mijn leven heb ik in ziekenhuizen doorgebracht. Om je een idee te geven: tot mijn 34e ‘woonde’ ik per 2 jaar gemiddeld 2 maanden in ziekenhuizen. Ik stond voor mijn gevoel volledig langs de zijlijn van de maatschappij, want er echt aan deelnemen lukte niet. Ik was altijd moe en er leek zich een soort vulkaan in mij te bevinden die eens in de zoveel tijd tot uitbarsting kwam. Ik was hypergevoelig (HSP) en had nooit geleerd om indrukken en prikkels te verwerken of uiten, leerde ik later. Alles hoopte zich in mij op. Op een dag realiseerde ik mij dat het niet meer langer zo kon doorgaan. Ik begon mijzelf vragen te stellen over mijn levensverwachting. Vanaf dat moment is mijn weg naar genezing begonnen…

Ik begon de stem van mijn ziel te horen, waardoor ik op momenten in een fractie van een seconde wist wat mij te doen stond. Langzamerhand begon ik in de jaren daarna van binnen naar buiten te leven i.p.v. andersom. Ik werd 100% afgekeurd voor werk en dat gaf mij ruimte om meer te gaan doseren. Ik begon te luisteren naar mijn gevoel en mijn lijf. Na de geboorte van mijn enige zoon (2005) ben ik toen allerlei opleidingen gaan volgen. Ik begon met een opleiding in counseling en coaching (specialisatie traumacounseling). Hier bleek mijn enorme gevoeligheid ineens mijn grootste kwaliteit te zijn. Ik blonk uit in afstemmen op anderen, empathisch als ik was. Ik moest alleen ook even leren om af te stemmen op mijzelf en mijn eigen behoeftes en grenzen. Dit heeft iets langer geduurd:-)

Intuïtieve ontwikkeling, healing en reading
Op een dag kwam ik in aanraking met een counselor die mij adviseerde om aan intuïtieve ontwikkeling te gaan doen. Eerlijk is eerlijk, ik vond mensen die zich bezighielden met spiritualiteit vaak zweverig, een prachtige aangeleerde overtuiging. Ik was vooral cognitief opgevoed en dit had mij natuurlijk behoorlijk beïnvloed. Toch heb ik de stap genomen en ik heb mij toen opgegeven voor een proefles. Eenmaal daar ‘wist’ ik wederom; hier moet ik zijn. Ik heb toen een 3,5-jarige opleiding in intuïtieve ontwikkeling, healing en reading gevolgd bij Soare in Voorburg. Toen ik daar eenmaal in aanraking kwam met meditatie en visualisatie, kwam mijn ontwikkeling in een stroomversnelling.

Uit de kast komen
Toen ik begon met oefenen met readen, kwam al snel de spirituele wereld aan mijn deur kloppen. Jeetje wat vond ik dat lastig, want hier kwam gelijk mijn angst om anders te zijn weer om de hoek kijken. In die periode maakte ik heel wat paranormale ervaringen mee en af en toe dacht ik dat ik werkelijk mijn verstand begon te verliezen. Dat kan toch allemaal niet? Dit was zo anders dan ik van mijn ouders en op school had geleerd! Maar het kon echt… Ik kon er op een gegeven moment gewoon niet meer omheen; behalve levende mensen aanvoelen kon ik ook communiceren met overledenen uit de niet-fysieke wereld. Ik vond het destijds best spannend om daarmee ‘uit de kast’ te komen.

Achteraf gezien heb ik altijd al dingen gevoeld en gezien die anderen om mij heen niet voelden of zagen, maar ik was daar vooral heel bang voor geweest, omdat ik hier natuurlijk nooit begeleiding in had gehad. Op een dag realiseerde ik mij dat ik met ‘goed volk’ (namelijk met mijn eigen overleden familieleden) te maken had.

Mediumschap
Ik ben mij gaan verdiepen in mediumschap. Het is feitelijk dankzij mijn opleidingen en trainingen in (trance) mediumschap, dat ik wist dat ik mijn verstand niet was verloren. Ik bleek namelijk onweerlegbare bewijzen te kunnen aandragen voor de aanwezigheid van niet-fysieke energieën. Dit heeft mij onwijs geholpen in mijn latere ontwikkeling, want het bleef niet bij het communiceren met overledenen. Langzaamaan dienden zich in mijn reisjes naar andere bewustzijnsstaten andere entiteiten aan. Vorige zelven, gidsen, wezens van andere planeten en uit andere dimensies, engelen, donkere wezens, aardengelen, natuurwezens; blijkbaar zat de wereld heel anders in elkaar dan ik ooit had geleerd. Gaandeweg kwam ik erachter dat we het allemaal zelf zijn. Feitelijk zijn het allemaal delen van ons ware ‘zelf’; samen zijn wij één.

Verstoppertje
Mijn mentoren uit de wereld van niet-fysieke energie vertelden mij over het hoe en waarom van het leven op aarde en hoe wij de scheppers zijn van onze eigen realiteit. Ze leerden mij dat afscheiding helemaal niet bestaat, maar dat wij mensen gekozen hebben voor een leven in een fysiek lichaam, met als doel om zo onszelf te kunnen ervaren. Dit is de reden waarom wij in een tijd/ruimte werkelijkheid leven en dualiteit hebben gecreëerd; anders zouden we onszelf niet kunnen waarnemen. Wij mensen hebben bewust gekozen voor het leven in een verdichte vorm van energie en voor het spel tussen donker  en licht. Feitelijk hebben we het allemaal zelf verzonnen. Dit zijn wij alleen vergeten, want anders zou dit natuurlijk de hele pret van de ervaring wegnemen. Ik vergelijk het leven in een lichaam op aarde inmiddels met het spel verstoppertje. De uitdaging is om ons ware ‘zelf’ weer terug te vinden…

Alternatieve geneeskunst en bewustzijnsontwikkeling
Ondertussen ben ik verder gegaan met scholing; ik kon er geen genoeg van krijgen! Rond 2012 heb ik nog een deel van de opleiding tot psychodynamisch therapeut gevolgd waar ik o.a. heb geleerd om regressie- en reïncarnatie sessies te geven en om met het innerlijke kind te werken. Toen ik op een dag het boek ‘Vraag en het wordt gegeven‘ van Esther en Jerry Hicks las, wist ik; hier ga ik les in geven! Wij zijn de scheppers van onze eigen werkelijkheid en het ís mogelijk om regie te krijgen over ons leven en onze gezondheid. Later heb ik via biofeedback (EEG) mijn hersengolven leren trainen naar een verhoogde staat van bewustzijn en ook kwam het begrip ‘hartcoherentie’ in mijn leven. In de jaren daarna ben ik mijzelf blijven ontwikkelen d.m.v. korte trainingen en programma’s, waaronder die van Joe Dispenza en Bentinho Massaro. En tijdens mijn eigen meditatiereisjes gingen de ‘lessen’ natuurlijk ook door.

Centrum Sensibel en missie
Rond 2013 ben ik begonnen met het geven van trainingen en binnen een paar jaar tijd heb ik toen Sensibel Centrum voor Healing & Bewustzijn in het leven geroepen. Vanaf het moment dat ik begon met lesgeven, kwam alles in een flow. Dit was wat ik moest doen. Ik werd gedreven door mijn missie om anderen te helpen herinneren wie zij werkelijk zijn en waar zij toe in staat zijn.

Logischerwijs ben ik mij vooral gaan verdiepen in genezingsprocessen. De vraag ‘Hoe kan ik genezen’ heeft nu eenmaal mijn hele leven centraal gestaan, en dit is nu ook precies mijn vakgebied geworden. Al mijn nare ervaringen hebben in die context dan ook ‘zin’ gehad. Ik kwam in aanraking met het werk van Joe Dispenza en andere inspirators en wetenschappers die zich bezighouden met meditatie, visualisatie en hart-hoofdcoherentie om genezing te bewerkstelligen. Ondertussen bleef ik ook individuele sessies geven.

Energetische zelfheling therapie
Gaandeweg heb ik mijn eigen therapievorm ontwikkeld die ik Energetische zelfheling therapie noem. De therapie is 3-ledig. Enerzijds gaat het bij genezingsprocessen allereerst om het vinden van balans. Mensen zijn afgelopen decennia massaal in een soort vecht/vlucht houding gekomen. Het is van groot belang om eerst in een lagere versnelling te komen en om gezonder en met meer balans te gaan leven. Vervolgens speelt het alsnog uiten van onderdrukte ladingen (opgestapelde ongeuite negatieve overtuigingen en emoties) een grote rol. Als laatste is het van belang om je bewustzijn en hart-hoofdcoherentie te verhogen en om af te leren stemmen op de gewenste werkelijkheid; van angst, afscheiding en tekorten naar vertrouwen, verbinding en overvloed. Geleide meditatie speelt een grote rol in de therapievorm. De therapie bleek al snel effectief bij de behandeling van emotionele- en fysieke klachten en lichamelijke aandoeningen. Naarmate ik zelf groeiende ben, groeit de therapievorm met mij mee wat betreft effectiviteit. Inmiddels heb ik al vele mooie resultaten mogen bereiken in mijn werk met anderen!

Sensibel Academie en de opleiding tot Energetisch zelfheling therapeut
Vanuit mijn wens om mijn kennis en ervaring over te brengen op aankomende professionals, heb ik de 2-jarige beroepsopleiding tot Energetisch zelfheling therapeut ontwikkeld. Als snel begon ik ook andere docenten aan te trekken en wederom begon Sensibel uit haar jasje te groeien. In 2018 werd het bedrijfspand aan de Johan Jongkindrade 285c in Capelle aan den IJssel een feit. In 2019 heb ik Sensibel Academie in het leven geroepen. Samen met 7 andere docenten hebben wij de opleiding en de los te volgen modules/trainingen afgelopen jaren verder vorm gegeven.

Inmiddels werken er naast Sensibel Academie ook vele andere ondernemers vanuit Centrum Sensibel. Alle activiteiten zijn op het gebied van Healing & Bewustzijn.

Buiten je comfortzone is waar de magie begint
Vanaf het moment dat ik begonnen ben met ondernemen, is feitelijk alles gelukt. Ik volg vooral mijn hart; daar kan ik altijd op vertrouwen, heb ik gaandeweg gemerkt. Als je iets wilt bereiken, dan moet je alleen eerst vriendjes zien te worden met de angst om buiten je comfortzone te treden. Je moet als het ware snappen hoe onze overlevingsmechanismen werken. Buiten je comfortzone is waar de magie begint, is tegenwoordig mijn favoriete uitspraak.

Transformatie
Binnen 15 jaar tijd is mijn leven rigoureus veranderd. Ik ben van 100% ziek en arbeidsongeschikt naar zeg 95% gezond en functionerend ondernemer gegaan. Ik zeg bewust 95%, want ik ben zelf nog altijd in ontwikkeling. Het blijft mijn uitdaging om goed af te stemmen op mijzelf en mijn hoge mate van gevoeligheid. Ik kan wel zeggen dat mijn leven na mijn 36e jaar één mooi groot avontuur geworden. Ik ervaar enorm veel geluk en voel mij gezegend met zoveel liefdevolle gelijkgestemde mensen om mij heen.

‘Herinner je wie je bent‘, is mijn boodschap. Je bent niet je lichaam en je bent niet je denken. Onze grootste angsten zijn om niet goed genoeg te zijn, om alleen te zijn en om dood te gaan (of om controle te verliezen), maar allen zijn slechts een illusie. Wij zijn zelf de makers en alles wat je vanuit je hart wilt bereiken, ligt binnen handbereik.

Van 3d naar 5d
We leven in een bijzondere tijd van transformatie. Je hebt misschien weleens gehoord van de ascentie of shift van de 3e naar de 4e en 5e dimensie? De frequentie van de aarde en al haar bewoners stijgt nu snel. Het is tijd om te ontwaken en om je jouw goddelijke natuur te herinneren. Alles is mogelijk, heb ik ontdekt. We hebben namelijk een heel kwantum aan mogelijkheden tot onze beschikking. Het enige wat ons in de weg zit, is ons beperkende denken. Er zijn geen beperkingen, maar dit zijn we nu aan het leren. We zijn onderweg en gelukkig is er geen haast bij 🙂

Iedereen kan dit!
Ik gun iedereen alles wat ik afgelopen 15 jaar zelf allemaal heb ervaren en geleerd! Als ik kan genezen van een chronische aandoening en mijn angsten en trauma’s kan verwerken, dan kunnen jullie dit toch ook? Het is mijn wens om, samen met het team van Sensibel, mensen bewust te maken hun scheppende kwaliteiten en zelfgenezende vermogens. We ondersteunen je hierbij met alle liefde. We ontmoeten je graag…

Liefs,
Sandra

Contact: sandra@sensibelacademie.nl of 06-53547643.