Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Veranderingsprocessen, meditatie en het creëren van de door jou gewenste werkelijkheid

Stel, je komt erachter dat je allemaal neigingen hebt die niet zo gezond voor je zijn en die je zou willen veranderen. Dit blijkt echter niet zo eenvoudig te zijn. Je neemt je iets voor en dan blijkt dat je na een bepaalde tijd zomaar weer in je oude gewoontes schiet. Je baalt hier misschien flink van. Wellicht is het dan goed om je eerst eens in veranderprocessen te verdiepen.

Afgelopen 15 jaar hebben bij mij in het teken gestaan van zelfontwikkeling. Uiteindelijk ben ik hierdoor bijna volledig genezen van mijn chronische huidaandoening. Het was en is nog steeds een groot avontuur.

Toen ik eenmaal in aanraking kwam met meditatie en visualisatie, begon ik mijn beperkende gedachten en mechanismen waar te nemen. Ik ontdekte dat onze gedachten voor een groot deel ons gevoel van welzijn bepalen. Als jij aan fijne dingen denkt, dan voel je je fijn. Als je gedachten uitgaan naar alles wat er mis kan gaan of is gegaan, dan voel je je niet fijn. Simpel toch? En toch blijkt het nog behoorlijk ingewikkeld om je manier van denken en respectievelijk voelen en handelen te veranderen. De gedachten die wij denken, worden namelijk op hun beurt weer voor grote mate bepaald door onze ouders en het collectieve bewustzijn.

Het is mij inmiddels goed duidelijk geworden dat wij mensen behoorlijk onderhevig zijn aan onze onbewuste programmeringen of conditioneringen. Wij denken dat we ‘bewust’ keuzes maken, maar wist je dat onze manier van denken, voelen en handelen in eerste instantie voor 95% door ons onderbewustzijn wordt bepaald?! Tot het moment dat je je hiervan bewust wordt. Dan kun je jezelf en je neigingen gaan waarnemen. Dat is de eerste stap op weg naar verandering.

Door meditatie, kennis vergaren over bewustzijn en dagelijkse oefening is het gelukkig wel degelijk mogelijk om te her-programmeren. Wanneer je niet bewust met jezelf en het creëren van je gewenste werkelijkheid aan de slag gaat, dan zul je absoluut de blauwdruk van je DNA vervullen, maar dit hoeft niet! De vraag is alleen: hoeveel tijd gun jij jezelf om de regisseur van jouw eigen gezondheid en levensgeluk te worden?

We denken vaak ten onrechte dat een cursus van een paar dagen ons wel verder kan helpen. Natuurlijk helpen alle beetjes, maar iets wat je zeg al 35 jaar op een bepaalde manier hebt gedaan, is inmiddels een behoorlijke groef geworden. Gelukkig heb je niet nóg 35 jaar nodig om bepaalde gewoontes te veranderen, maar het heeft wel focus en oefening nodig om iets te bereiken. De vraag is dus alleen: ‘Hoeveel tijd gun jij jezelf’? Ik hoop natuurlijk alle tijd! Het helpt om je leven als een proces zonder echt einddoel te gaan zien. En hoe meer regie je krijgt, hoe leuker. Dus wat nu als jij vandaag bepaalt dat je op weg gaat om een zo gelukkig en gezond mogelijk leven te gaan leiden?

Je kunt er sowieso van uitgaan dat het aanleren van één nieuwe gewoonte zo’n 3 a 4 weken tijd nodig heeft om te kunnen beklijven, mits je hier dagelijks mee bezig bent. En daar gaat het vaak al mis. Geen tijd, geen zin, geen wat dan ook. Iets in jou zal jou proberen te dwarsbomen, want onze overlevingsmechanismen die het liever bij het oude willen houden, zijn nu eenmaal sterk in ons aanwezig. Ook dat is iets waar je rekening mee zal moeten houden. Hoe vervelend je bepaalde zaken in je leven wellicht ook vindt, het is wel bekend en dus veilig, zegt jouw onderbewustzijn 😊. En dan hebben we het dus maar over één aspect van je leven, terwijl we doordrongen zijn van menig onbewust mechanisme. Ik wil je absoluut niet demotiveren, maar alleen even liefdevol wakker schudden hihi.

Afgelopen jaren heb ik goed in kaart kunnen brengen wat ervoor nodig is om mijn gewenste werkelijkheid te creëren. Dat is zeg maar mijn niche geworden. Met veel plezier draag ik mijn kennis en ervaring nu over op anderen. Ik ontdekte dat niet alleen het brein een grote rol speelt in het tegenhouden van veranderingen, maar ook het lichaam en ons energetische systeem.

Uiteindelijk kom ik op 4 aspecten die nodig zijn om te veranderen:
A: Het opdoen van kennis
B: Het verzamelen van tools
C: Focus en herhaling
D: De tijd nemen; begrijpen dat de weg het doel is en hiervan gaan genieten, zowel van de ups als downs.

Meditatie als één van de tools
Mediteren kan je helpen om de stem van je mind tot rust te laten komen, om de linkerkant van je brein te leren focussen op hetgeen jij wilt en om in je lichaam en bij je gevoel te komen. Meditatie geeft je rust en balans. Dit kan ook op een bankje in de natuur. Het gaat erom dat je je bezighoudt met andere dingen dan de dagelijkse beslommeringen. Zoek regelmatig de stilte op en ga met je aandacht naar binnen.

Doelen van mediteren
Doel 1 is om uit de 9e of 10e versnelling te komen en in de 2e of 3e te belanden (met af en toe wellicht een uitschieter) en om vervolgens je hersengolven en bewustzijn te gaan trainen.
Doel 2 is om te ontdekken waar nog onverwerkte ladingen in jouw lichaam en energetische systeem opgeslagen zijn. Deze belemmeren je om verder te komen omdat je nu eenmaal onderhevig bent aan overlevingsmechanismen. Je herkent emotionele ladingen door te leren voelen. Waar in je lichaam voel je spanning of ongemak? Of misschien heb je wel last van fysieke klachten. De spanning of klacht laat jou zien dat er ergens nog ongeuite ladingen in jouw lichaam en energetische systeem aanwezig zijn.
Je herkent ladingen ook makkelijk aan situaties of personen die jou triggeren. Het gaat dan nooit om de persoon of situatie die jou triggert, maar om hetgeen het met jou doet. Jouw opgeslagen ladingen zullen situaties blijven creëren die een beroep op jou doen om de onverwerkte emoties en blokkades allereerst aan het licht brengen, om ze vervolgens alsnog te kunnen uiten en ontladen.
Door dagelijks met je aandacht naar binnen te gaan en spanningen en emoties te erkennen en uiten, is het mogelijk om jouw frequentie te verhogen. Zelf heb ik hier afgelopen jaren regelmatig hulp bij gezocht van een collega. Zelf zie je nu eenmaal minder makkelijk je eigen blinde vlekken.  heeft er absoluut voor gezorgd dat de frequentie van mijn lichaam en energetische systeem omhoog is gegaan.
Doel 3 is het verhogen van je frequentie en het bereiken van hartcoherentie.
Doel 4 is het visualiseren van je gewenste toekomst.

Sensibel
Bij Sensibel zijn er diverse trainingen die je kunnen helpen bij veranderingsprocessen, meditatie, bewustwording, het verhogen van je frequentie en bewustzijn en het creëren van de door jou gewenste werkelijkheid. Voorbeelden zijn de training:
Kwantumbewustzijn, meditatie & creatie
Verhoog je frequentie! Van 3d naar 5d
Bewustwording aan de hand van de elementen
Verhoog je bewustzijn in 5 stappen
Reis door de chakra’s
Anders omgaan met hoog gevoeligheid; Baas over jouw eigen energie!

Ook biedt Sensibel Academie de opleiding tot Energetisch zelfheling therapeut. In die opleiding werk je in 2 jaar tijd niet alleen volop aan je eigen proces, je leert het ook overbrengen op anderen! Mensen hebben dit echt als life changing ervaren.

Interesse in één van de opleidingen of trainingen? Kom gratis en vrijblijvend langs op de open dag op zondag 27 juni! https://sensibelacademie.nl/product/open-dag-sensibel-academie/

De eerstvolgende mogelijkheid is op zondag 29 augustus. https://centrumsensibel.nl/open-dag-centrum-sensibel/

Je vindt alle activiteiten van Centrum Sensibel en Sensibel Academie hier: https://centrumsensibel.nl/activiteitenagenda/

Ontvang je liever individuele begeleiding? Kijk dan hier: https://centrumsensibel.nl/energetische-zelfheling-therapie-en-healing/

Ik wens je veel plezier in jouw ontwikkeling. Geniet!

Liefs,
Sandra

Contact: centrumsensibel@gmail.com of 06-53547643.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *